Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η εκπαίδευση στο αγώνισμα της αετοσανίδας μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον Αθλητικούς Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους , σωματεία αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή από ιδιωτικές σχολές αθλημάτων με άδεια από τις κατά τόπους περιφέρειες για το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Μαθήματα kitesurf στην Αθήνα

Τα μαθήματα kiteboarding στην Αθήνα στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών περιορίζονται μόνο σε δύο spot, στον Ωρωπό και την Λούτσα. Ο λόγος είναι ότι είναι οι μόνες παραλίες διαθέσιμες για kiteboarding & kitesurfing, λόγω πολυκοσμίας και νομοθεσίας. Έτσι τα μαθήματα kitesurf στην διάρκεια των τριών καλοκαιρινών μηνών είναι αρκετά δύσκολα μέσα στην Αττική. Από τα τέλη Σεπτέμβρη και μετά που οι παραλίες τις Αττικής έχουν λιγότερο κόσμο, μπορούμε να κάνουμε μαθήματα kite κάθε μέρα, καιρού επιτρέποντος, σε παραλίες όπως η Ανάβυσσος, ο Σχοινιάς και η Ραφήνα.

Το Kiteboardingschool και ο αθλητικός όμιλος ΊΑΣΩΝ΄ σας προτείνει να το ακολουθήσετε σε ένα από τα kite camps του. Τα kite camps αυτά που γίνονται στην περιοχή του Ακρωτήριου Δρεπάνου θα σας δώσουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε το βασικό 6-ώρο κύκλο μαθημάτων με ασφάλεια και να διασκεδάσετε με 2-3 ημέρες γεμάτες kite. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να ταξιδέψετε εκτός Αθηνών τότε επικοινωνήστε μαζί μας και θα κάνετε τα μαθήματα σας με τους συνεργάτες του Kiteboarding School σε μια από τις ανωτέρω παραλίες ανάλογα με την πρόγνωση.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων χορηγείται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (μικροί και μεγάλοι αετοί, κράνη, harness (κρεμαστικά), life-vest, σανίδες, wetsuit). Ο βασικός κύκλος μαθημάτων των 6 ωρών θα οδηγήσει το μαθητή να ανέβει πρώτη φορά στη σανίδα του, και το κυριότερο θα καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθεί από τον εκπαιδευτή, αφού θα έχει μάθει όλα όσα πρέπει για να αισθάνεται ασφαλής κάνοντας kite. Από εκεί και πέρα μπορείτε να εξασκηθείτε μόνοι σας ή να συνεχίσουμε τα μαθήματα για όσο εσείς το επιθυμείτε. Οι ώρες και το μέρος των μαθημάτων κανονίζονται ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Το Kiteboardingschool σας προτείνει να το ακολουθήσετε σε ένα από τα 2ήμερα ή 3ήμερα kitecamp που γίνονται στην περιοχή του Ακρωτηρίου Δρεπάνου όπου ο αέρας είναι πάντα παρόν και υπάρχει αρκετός χώρος για να εξασκηθείτε με ασφάλεια.

Scroll to Top
Scroll to Top

Διαβάστε τους όρους χρήσης και νομοθεσίας περί μαθημάτων/εκπαίδευσης Kitesurf.