Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η εκπαίδευση στο αγώνισμα της αετοσανίδας μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον Αθλητικούς Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους , σωματεία αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή από ιδιωτικές σχολές αθλημάτων με άδεια από τις κατά τόπους περιφέρειες για το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Μαθήματα Kitesurf στην περιοχή του Δρεπάνου

Μαθήματα kiteboarding στην περιοχή του Δρεπάνου – Ρίου

Η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα ο Πατραϊκός και ο Κορινθιακός κόλπος θεωρείται ιδανικός τόπος για την διεξαγωγή του αθλήματός μας λόγω της μεγάλης συχνότητας αέρα στην περιοχή. Με περισσότερα από δέκα spots σε απόσταση 30 λεπτών μεταξύ τους μπορούμε να βρούμε αέρα σχεδόν κάθε μέρα. Το Ακρωτήριο Δρέπανο, η Μαύρη μύτη, η Μακείνια, η Μπούκα, η Αλυκή και τα Νικολέικα είναι μερικά από τα αυτά. Η βάση του kiteboardingschool βρίσκεται στο λιμανάκι των Αραχωβίτικων δίπλα ακριβώς από το Ακρωτήριο Δρέπανο.

Για την εκμάθηση του kitesurfing απαιτείται η συμμετοχή σε ένα βασικό κύκλο μαθημάτων (6 ωρών τουλάχιστον ) που θα οδηγήσει το μαθητή να ανέβει πρώτη φορά στη σανίδα του, και το κυριότερο θα καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθεί από τον προπονητή, αφού θα έχει μάθει όλα όσα πρέπει για να αισθάνεται ασφαλής κάνοντας kite.

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων kitesurfing χορηγείται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (μικροί και μεγάλοι αετοί, κράνη, harness (κρεμαστικά), life-vest, σανίδες), wetsuit. Αφού ολοκληρώσετε ένα διήμερο ή τριήμερο course (καιρού επιτρέποντος) με τους έμπειρους προπονητές του ιστιοπλοϊκού όμιλου ΙΑΣΩΝ, μπορείτε αγοράζοντας  εξοπλισμό να συνεχίσετε την εκπαίδευση/προπόνηση σας με ασφάλεια.

Εκτός από το Ακρωτήριο Δρέπανο , στο Αντίρριο αριστερά από την γέφυρα υπάρχει ένα lagoon με ρηχά και ήρεμα νερά που δημιουργείται από ένα μεγάλο εξωτερικό Reef. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να διασκεδάσετε κάνοντας kitesurfing μακριά από την πολυκοσμία των υπόλοιπων spot όταν πνέουν δυτικοί άνεμοι .Το καινούργιο αυτό σημείο απέχει μόλις 10 λεπτά με σκάφος από το λιμάνι της Πάτρας ή 30 λεπτά με το ferry.

Στο σποτ παράχονται ναυαγοσωστικές υπηρεσίες για το offshore κομμάτι του Δρεπάνου, ώστε να μπορείτε να απολάυσετε τα session σας είτε είτε έμπειροι είτε μέσου επιπέδου αναβάτες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για την δοκιμή εξοπλισμού είναι απαραίτητη η επίδειξη της αθλητικής ταυτότητας ΕΙΟ ή η παρουσία μέλους του ομίλου για την ασφάλεια σας.

Το Ακρωτήριο Δρέπανο είναι ένα από τα πιο διάσημα kite σποτ στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη όπου διδάσκουμε πάνω από 10 χρόνια με την βοήθεια σωστικών σκαφών ώστε να αποφεύγουμε την πολυκοσμία και ο μαθητής να αισθάνεται πιο άνετα. Η πρόταση μας είναι να ακολουθήσετε ένα από τα κάνετε ένα 2ήμερο ή 3ήμερο course και μετά να αγοράσετε ή να ενοικιάσετε εξοπλισμό από εμάς.

Εναλλακτικές Δραστηριότητες στην περιοχή του Δρεπάνου

Υπάρχει μια σειρά εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τις ημέρες χωρίς αέρα που είναι διαθέσιμες κατόπιν συνεννόησης.

Ορεινή Ποδηλασία

Ορεινή Ποδηλασία

Οι υπέροχοι ορεινή όγκοι του Χελμού και του Παναχαίκου προσφέρουν πολλές όμορφες διαδρομές τόσο για απλή βόλτα στο βούνο όσο και για τα ποίο απαιτητικά downhill.

Πεζοπορία

Πεζοπορία

Μια εκπληκτική διαδρομή στο φαράγγι του βουραικού σας περιμένει που περιλαμβάνει ανάβαση με τον οδοντοτό και κατάβαση μέσα στην καταπράσινη φύση.

Βόλτα με φουσκωτά

Βόλτα με φουσκωτά

Για της μέρες χωρίς αέρα μπορούμε να εξερευνήσουμε τον κορινθιακό και τον Πατραϊκό με τα φουσκωτά σκάφη της σχολής.

Διαμονή στην περιοχή του Δρεπάνου

Για την διαμονή σας στο Ακρωτήριο Δρέπανο μπορείτε να κάνετε κράτηση μόνοι σας σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής ή να αφήσετε εμάς να κανονίσουμε τα δωμάτια σας.

Cape Drepano Surf House

Μπορείτε να μείνετε στην βάση μας στο Surf House που βρίσκεται στην περιοχή των Αραχωβιτίκων σε απόσταση 2 λεπτών από το Δρέπανο.

Hotel Porto Rio

Ένας από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής όπου βρίσκεται και το Casino Rio. Σε απόσταση 10 λεπτών από το Δρέπανο, μπροστά στη θαλασσα.

Camping Tsolis

10 λεπτά από το Ακρωτήριο Δρέπανο υπάρχει το Camping Tsolis ακριβώς πάνω στην παραλία σε ένα καταπράσινο μέρος.
Scroll to Top
Scroll to Top

Διαβάστε τους όρους χρήσης και νομοθεσίας περί μαθημάτων/εκπαίδευσης Kitesurf.