Kitesurfing Downwind στο ακρωτήριο Δρέπανο, Αίγιο

Kite Downwinds

Στο κορυφαίο λοιπόν σποτ στην Ελλάδα στο Ακρωτήριο Δρέπανο του νομού Αχαΐας διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά μικρά και μεγάλα downwinds sessions με την συνοδεία σωστικού σκάφους (rescue boat) . Έτσι θα σας δοθεί η ευκαιρία να απομακρυνθείτε πιο μακριά από τους συναθλητές σας και να ευχαριστηθείτε περισσότερη ώρα το σανίδι σας με στόχο να μπορέσετε να ορτσάρετε και να κρατηθείτε ‘πάνω’ στον καιρό χωρίς να σας κατεβάζει πρύμα ο αέρας.

Η περιοχή του κορινθιακού κόλπου είναι ίσως ένας από τους ιδανικότερους τόπους για downwind kitesurf στην Ελλάδα αφού ο αέρας πνέει σχεδόν πάντα side-shore και συνδέει αρκετές άδειες παραλίες. Με την συνοδεία δασκάλου και 4Χ4 που σας ακολουθεί από την στεριά θα ευχαριστηθείτε 1,2 ή 3 ώρες kiteboarding χωρίς την έννοια να γυρίσετε στο σημείο που ξεκινήσατε ώστε να μπορέσετε να αποκρυπτογραφήσετε τα μυστικά του kitesurf.

Όλες οι downwind διαδρομές βρίσκονται μεταξύ Ακράτας και Δρέπανου Αχαΐας και πραγματοποιούνται καθημερινά καιρού επιτρέποντος από τις Αρχές Μαρτίου ως και το τέλος Οκτωβρίου. Στην περίπτωση που θέλετε να έρθετε και να μείνετε περισσότερες μέρες μπορούμε να σας κανονίσουμε την διαμονή σας αλλά και την μεταφοράς σας στα διαφορετικά σποτ που πηγαίνουμε κάθε φορά κατόπιν επικοινωνίας.

Αρχάριοι

Για να μπορέσει κάποιος αρχάριος να ανέβει πάνω στο σανίδι του και να ευχαριστηθεί το άθλημα του kiteboarding κρίνεται αναγκαίο να μπορεί να πλεύσει πρίμα‘ downwind’ δηλαδή μαζί με την διεύθυνση του αέρα όσο χρειαστεί ώστε να ‘πατήσει’ πάνω στο σανίδι του και να κατανοήσει την διαδικασία με την οποία θα μπορεί να κάνει συνεχόμενη πλεύση χωρίς να πέφτει.

Έχοντας υπόψη την παραπάνω αναγκαία συνθήκη η ομάδα του kiteboardingschool έχει αναζητήσει μικρές και μεγάλες downwind διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός που τις παρέχει στους υποψήφιους kiteboarders ώστε να μπορούν να απολαύσουν όλοι το υπέροχο αυτό άθλημα.

Για όλους όσους λοιπόν έχουν κάνει τα μαθήματά τους αλλά δεν έχουν καταφέρει να σηκωθούν στο σανίδι τους προτείνουμε ένα downwind session. Μην χάσετε την ευκαιρία αυτή να διασκεδάσετε κάνοντας downwind και δαμάζοντας τα κύματα.. με την παρέα του kiteboardingschool.

Έμπειροι

Το κανάλι του Κορινθιακού – Πατραϊκού λόγω μορφολογίας μας δίνει συνήθως πολύ ισχυρούς ανέμους σε 30-40 μίλια ακτογραμμής. Το μελτέμι περνάει ως ανατολικός και ο μαΐστρος ως δυτικός διασχίζοντας τον κόλπο από το Ρίο (Δρέπανο) μέχρι το Ξυλόκαστρο και ανάποδα. Η τρέλα αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια αφού κάθε φορά που ο αέρας είναι δυνατός, πάντα οργανώνετε ένα μικρό ή μεγάλο downwind. Τα session ποικίλουν από 2-3 μίλια μέχρι τον ‘βασιλιά’ των downwind στο οποίο ξεκινάμε από το Δρέπανο και καταλήγουμε στο Αίγιο με στάση για λίγο flat στο δέλτα του ποταμού Μόρνου στην Ναύπακτο διάρκειας 2-3 ωρών ανάλογα με τις ικανότητες των αναβατών συνολικής απόστασης 20 Ναυτικών μιλίων!

Τα downwind session γίνονται καιρού επιτρέποντος και πάντα με την συνοδεία ενός εκπαιδευτή ή έμπειρου αναβάτη που γνωρίζει την περιοχή. Για την ασφάλεια τον συμμετεχόντων υπάρχει επικοινωνία με την ακτή , 3 αυτοκίνητα 4X4 και 3 φουσκωτά σκάφη έτοιμα να επέμβουν όταν αυτό χρειαστεί.

Προσοχή : δεν συνιστάτε να κάνετε μόνοι σας αυτά τα session αφού η θάλασσα χρειάζεται προσοχή και σεβασμό. Το κανάλι του Κορινθιακού – Πατραϊκού μπορεί να γίνει πολύ άγριο με κύματα πάνω από 3 μέτρα και ανέμους 9 BF+, το βάθος του αγγίζει σε ορισμένα σημεία τα 800 μέτρα! Έχει πολλά και δυνατά ρεύματα και ο αέρας εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους μπορεί να αλλάξει γρήγορα δίνοντας offshore καταστάσεις την στιγμή που είναι αναγκαίο να βγείτε στην στεριά.

Η έμπειρη ομάδα του kiteboardingschool αλλά και της Windtrips έχοντας κάνει πάνω από 100 downwind session στην περιοχή είναι σε θέση να σας ενημερώσει και να οργανώσει τέτοια session με ασφάλεια.

Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη στην περίπτωση που αποφασίσετε να πάτε μόνοι σας και ούτε θα καταστούμε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ατύχημα γίνει χωρίς την επίβλεψή μας. Το φετινό καλοκαίρι μην χάσετε την ευκαιρία για αυτήν την μοναδική εμπειρία ενός Downwind session μαζί μας .

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε ένα downwind.

Τα session ποικίλουν από 2-3 μίλια μέχρι τον ‘βασιλιά’ των downwind στο οποίο ξεκινάμε από το Δρέπανο και καταλήγουμε στο Αίγιο με στάση για λίγο flat στο δέλτα του ποταμού Μόρνου στην Ναύπακτο διάρκειας 2-3 ωρών ανάλογα με τις ικανότητες των αναβατών συνολικής απόστασης 20 Ναυτικών μιλίων!

Τιμές Downwind

Μικρή Διαδρομή

Max. 4 άτομα (2.5 - 3 ώρες)
240
 • Riding the flat side of Cape Drepano
 • Crossing the Corinthian Gulf towards the mainland
 • Kiting in front of the old Castle of Nafpaktos
 • Drifting downwind finding another kite spot called Junkpark
 • Drifting downwind to a river mouth
 • Kiting to a super flat and shallow area
 • Crossing the gulf again towards Peloponnese
 • Getting back with the speed boat at Cape Drepano
Popular

Μεγάλη Διαδρομή

Max. 10 άτομα (5 - 6 ώρες)
1050
 • Short Ride Features
 • Downwind in the middle of the Corinthian Gulf where really big waves are formatted
 • Amazing scenery kiting in the middle of the channel with high mountain from both sides
 • Reaching the Town of Aigio and kite with the locals at Cape Aliki with a nice beach break
 • Drifting downwind close to shore to enjoy the beautiful beaches of Aigio
 • Reaching the protected bay of Nikoleika where we stop our tour and head back