kiteboardingschool

Downwinders

Αρχάριοι

Για να μπορέσει κάποιος αρχάριος να ανέβει πάνω στο σανίδι του και να ευχαριστηθεί το άθλημα του kiteboarding κρίνεται αναγκαίο να μπορεί να πλεύσει πρύμα ‘downwind’ δηλαδή μαζί με την διεύθυνση του αέρα όσο χρειαστεί ώστε να ‘πατήσει’ πάνω στο σανίδι του και να κατανοήσει την διαδικασία με την οποία θα μπορεί να κάνει συνεχόμενη πλεύση χωρίς να πέφτει.

Kite hotel, greece, kiteboarding, kite camps, safaris, kite, aigio, drepano

Έχοντας υπόψη την παραπάνω αναγκαία συνθήκη η ομάδα του kiteboardingschool έχει βρεί και παρέχει στους υποψήφιους kiteboarders μικρές και μεγάλες downwind διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός ώστε να μπορούν να απολάυσουν όλοι το υπέροχο αυτό άθλημα.
Όλες οι downwind διαδρομές βρίσκονται μεταξύ Ακράτας και Πάτρας (Δρέπανο Αχαίας) και πραγματοποιούνται καθημερινά καιρού επιτρέποντως από τις Αρχές Μαρτίου ως και το τέλος Οκτωμβρίου. Στην περίπτωση που θέλετε να έρθετε και να μείνετε περισσότερες μέρες μπορούμε να σας κανονίσουμε την διαμονή σας αλλά και την μεταφοράς σας στα διαφορετικά σποτ που πηγαίνουμε κάθε φορά.
 

Δρέπανο kite Downwinders

Στο κορυφαίο λοιπόν σποτ στην Ελλάδα το Δρέπανο Αχαίας διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά μικρά και μεγάλα downwinds με την συνοδία σωστικού σκάφους που θα σας δώσουν την ευκαιρία να απομακρυνθείται από το πλήθος αλλά και να ευχαριστηθείται αρκετή ώρα πάνω στο σανίδι σας με στόχο να μπορέσετε να ορτσάρετε και να κρατηθείται ‘πάνω’ στον καιρό χωρίς να σας κατεβάζει πρύμα ο αέρας.

kiteboarding downwind tours greece

Αίγιο kite Downwinders

Η περιοχή του Αιγίου και τις Αιγειάλιας  είναι ίσως ένας από τους ιδανικότερους τόπους για downwind kitesurf στην Ελλάδα αφού ο αέρας πνέει σχεδόν πάντα side-shore και συνδέει αρκετές άδειες παραλίες. Με την συνοδεία δασκάλου και 4Χ4  που σας ακολουθεί από την στεριά θα απολάυσετε 1,2 ή 3 ώρες kiteboarding χωρίς την έννοια να γυρίσετε στο σημείο που ξεκινήσατε ώστε να μπορέσετε να  αποκρυπτογραφήσετε τα μυστικά του kitesurf

Για όλους όσους λοιπόν έχουν κάνει τα μαθήματά τους αλλά δεν έχουν καταφέρει να σηκωθούν στο σανίδι τους προτείνουμε ένα  downwind session.Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να διασκεδάσετε downwind με την παρέα του kiteboardingschool δαμάζοντας τα κύματα.. και επικοινωνήστε μαζί μας.
 

Sevrices  Place Prices Specs
2hours downwind (beg/with equipment) Drepano/Nafpaktos (min2persons) 100 € Instr/boat
  Tripia/Nikoleika 90 € Instr/car
  Akoli/Digeliotika 90 € Instr/car
       
2hours dowmwind (beg/no equipment) Drepano/Nafpaktos (min2persons) 80 € Instr/boat
  Tripia/Nikoleika 70 € Instr/car
  Akoli/Digeliotika 70 € Instr/car

Για τα ωριαία downwind ισχύει ο τιμοκατάλογος των μαθημάτων δηλαδή 60 Ευρώ με παροχή εξοπλισμού (2015) και 40 Ευρώ χωρίς την παραχή εξοπλισμού.

Για τους έμπειρους αναβάτες που θέλουν να ακολουθήσουν στα μικρά αυτά downwind υπάρχει χρέωση 20 Ευρώ/ημέρα για rescue και μεταφορά στα σημεία εκκίνησης. Αν δεν θέλουν τίποτα από τα παραπάνω δεν υπάρχει χρέωση.

Έμπειροι

Το κανάλι του Κορινθιακού - Πατραικού λόγω μορφολογίας μας δίνει συνήθως πολύ ισχυρούς ανέμους σε 30-40 μίλια ακτογραμμής. Το μελτέμι περνάει ως ανατολικός και ο μαίστρος ως δυτικός διασχίζοντας τον κόλπο από το Ρίο  (Δρεπανο) μέχρι το Ξυλόκαστρο και ανάποδα. η τρέλλα αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια αφού κάθε φορά που ο αέρας είναι δυνατός , πάντα οργανώνετε ένα μικρό ή μεγάλο downwind. Τα session ποικίλουν από 2-3 μίλια μέχρι τον ‘βασιλιά’ των downwind στο οποίο ξεκινάμε από το Δρέπανο και καταλήγουμε στο Αίγιο με στάση για λίγο flat στο δέλτα του ποταμού Μόρνου στην Ναύπακτο διάρκειας 2-3 ωρών ανάλογα με τις ικανότητες των αναβατών συνολικής απόστασης 20 Ναυτικών μιλίων@!.

kite kitesurfing kiteboarding greece downwind tour safari

Τα downwind session γίνονται καιρού επιτρέποντως και πάντα με την συνοδία ενός εκπαιδευτή ή έμπειρου αναβάτη που γνωρίζει την περιοχή. Για την ασφάλεια τον συμμετεχόντων υπάρχει επικοινωνία με την ακτή , 3 jeep 4X4 και 3 φουσκωτά σκάφη έτοιμα να επέμβουν όταν αυτό χρειαστεί.

Προσοχή : δεν συνίστατε να κάνετε μόνοι σας αυτά τα session αφού η θάλασσα χρειάζετε προσοχή και σεβασμό. Το κανάλι του Κορινθιακού - Πατραικού μπορεί να γίνει πολύ άγριο μα κύματα πάνω από 3 μέτρα και ανέμους 9+ BF… , το βάθος του αγγίζει σε ορισμένα σημεία τα 800 μέτρα@! , έχει πολλά και δυνατά ρεύματα και ο αέρας λογω μορφολογίας εδάφους μπορεί να αλλάξει γρήγορα δίνοντας offshore καταστάσεις την στιγμή που χρειάζεται να βγείτε στην στεριά. Η έμπειρη ομάδα του kiteboardingschool αλλά και της Windtrips έχοντας κάνει πάνω από 100 downwind session στην περιοχή είναι σε θέση να σας ενημερώσει και να οργανώσει για σας τέτοια session με ασφάλεια.

Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη στην περίπτωση που αποφασίσετε να πάτε μόνοι σας και ούτε θα καταστούμε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ατύχημα γίνει χωρίς την επίβλεψή μας.

kiteboarding kitesurfing kite

Το φετινό καλοκαίρι μην χάσετε την ευκαίρια για αυτήν την μοναδική εμπειρία ενός Downwind session μαζί μας 

Services Place Price Specs
3hours downwind Drepano/Aigio - 20 N.miles (min 4persons) 120 Euro Boat/car

 

PHOTOS

SPECIAL OFFER

kite surf Camps ,Πασχαλινό  kite camp , μαθηματα kite
Μαθήματα kiteboarding - Cape Drepano kitesurf camp  Συνεχίζοντας τα επιτυχημένα  kite...
Μαθήματα kiteboarding - kitesurf camp Συνεχίζοντας τα επιτυχημένα  kite camp τις περσινής...
kite camp - Καθαρή Δευτέρα 2016
Μαθήματα Kitesurfing 12,13,14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 / Kite Camp 2016 Συνεχίζοντας φέτος τα επιτυχημένα kite...
Μαθάματα kite , kitesurfing camp, greece , kiteboarding lessons , drepano, aigio
Μαθήματα Kiteboarding 1η ΜΑΙΟΥ 2015 / Kite Camp 2015 Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Πασχαλινού...
kiteboarding camp Easter holidays 2015 / kitesurfing camp Πασχα 2015
Μαθήματα Kiteboarding Πάσχα 2015 / Kite Camp 2015 Αν θέλεις να ζήσεις ένα διαφορετικό Πάσχα γεμάτο...