kiteboardingschool

Downwinders

Στο κορυφαίο λοιπόν σποτ στην Ελλάδα στο  Ακρωτήριο Δρέπανο του νομού Αχαΐας διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά μικρά και μεγάλα downwinds  sessions με την συνοδεία σωστικού σκάφους (rescue) . Έτσι θα σας δοθεί η  ευκαιρία να απομακρυνθείτε πιο μακριά από τους συναθλητές σας  και να ευχαριστηθείτε περισσότερη  ώρα το σανίδι σας με στόχο να μπορέσετε να ορτσάρετε και να κρατηθείτε  ‘πάνω’ στον καιρό χωρίς να σας κατεβάζει πρύμα ο αέρας.

Kite hotel, greece, kiteboarding, kite camps, safaris, kite, aigio, drepano

Η περιοχή του κορινθιακού κόλπου  είναι ίσως ένας από τους ιδανικότερους τόπους για downwind kitesurf στην Ελλάδα αφού ο αέρας πνέει σχεδόν πάντα side-shore και συνδέει αρκετές άδειες παραλίες. Με την συνοδεία δασκάλου και 4Χ4  που σας ακολουθεί από την στεριά θα ευχαριστηθείτε 1,2 ή 3 ώρες kiteboarding χωρίς την έννοια να γυρίσετε στο σημείο που ξεκινήσατε ώστε να μπορέσετε να  αποκρυπτογραφήσετε τα μυστικά του kitesurf.

Στο κορυφαίο λοιπόν σποτ στην Ελλάδα το Δρέπανο Αχαίας διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά μικρά και μεγάλα downwinds με την συνοδία σωστικού σκάφους που θα σας δώσουν την ευκαιρία να απομακρυνθείται από το πλήθος αλλά και να ευχαριστηθείται αρκετή ώρα πάνω στο σανίδι σας με στόχο να μπορέσετε να ορτσάρετε και να κρατηθείται ‘πάνω’ στον καιρό χωρίς να σας κατεβάζει πρύμα ο αέρας.

Όλες οι downwind διαδρομές βρίσκονται μεταξύ Ακράτας και Δρέπανου Αχαΐας και πραγματοποιούνται καθημερινά καιρού επιτρέποντος από τις Αρχές Μαρτίου ως και το τέλος Οκτωβρίου. Στην περίπτωση που θέλετε να έρθετε και να μείνετε περισσότερες μέρες μπορούμε να σας κανονίσουμε την διαμονή σας αλλά και την μεταφοράς σας στα διαφορετικά σποτ που πηγαίνουμε κάθε φορά κατόπιν επικοινωνίας.

kiteboarding downwind tours greece

Αρχάριοι

Για να μπορέσει κάποιος αρχάριος να ανέβει πάνω στο σανίδι του και να ευχαριστηθεί το άθλημα του kiteboarding κρίνεται αναγκαίο να μπορεί να πλεύσει πρίμα‘ downwind’ δηλαδή μαζί με την διεύθυνση του αέρα όσο χρειαστεί ώστε να ‘πατήσει’ πάνω στο σανίδι του και να κατανοήσει την διαδικασία με την οποία θα μπορεί να κάνει συνεχόμενη πλεύση χωρίς να πέφτει.
Έχοντας υπόψη την παραπάνω αναγκαία συνθήκη η ομάδα του kiteboardingschool έχει αναζητήσει  μικρές και μεγάλες downwind διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός που τις παρέχει στους υποψήφιους kiteboarders ώστε να μπορούν να απολάυσουν όλοι το υπέροχο αυτό άθλημα.                                                       
Για όλους όσους λοιπόν έχουν κάνει τα μαθήματά τους αλλά δεν έχουν καταφέρει να σηκωθούν στο σανίδι τους προτείνουμε ένα  downwind session. Μην χάσετε  την ευκαιρία αυτή να διασκεδάσετε  κάνοντας downwind και δαμάζοντας τα κύματα.. με την παρέα του kiteboardingschool

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας .

Έμπειροι

Το κανάλι του Κορινθιακού - Πατραϊκού λόγω μορφολογίας μας δίνει συνήθως πολύ ισχυρούς ανέμους σε 30-40 μίλια ακτογραμμής. Το μελτέμι περνάει ως ανατολικός και ο μαΐστρος ως δυτικός διασχίζοντας τον κόλπο από το Ρίο  (Δρέπανο) μέχρι το Ξυλόκαστρο και ανάποδα. Η τρέλα αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια αφού κάθε φορά που ο αέρας είναι δυνατός , πάντα οργανώνετε ένα μικρό ή μεγάλο downwind. Τα session ποικίλουν από 2-3 μίλια μέχρι τον ‘βασιλιά’ των downwind στο οποίο ξεκινάμε από το Δρέπανο και καταλήγουμε στο Αίγιο με στάση για λίγο flat στο δέλτα του ποταμού Μόρνου στην Ναύπακτο διάρκειας 2-3 ωρών ανάλογα με τις ικανότητες των αναβατών συνολικής απόστασης 20 Ναυτικών μιλίων@@@@!

kite kitesurfing kiteboarding greece downwind tour safari

Τα downwind session γίνονται καιρού επιτρέποντος και πάντα με την συνοδεία ενός εκπαιδευτή ή έμπειρου αναβάτη που γνωρίζει την περιοχή. Για την ασφάλεια τον συμμετεχόντων υπάρχει επικοινωνία με την ακτή , 3 αυτοκίνητα  4X4 και 3 φουσκωτά σκάφη έτοιμα να επέμβουν όταν αυτό χρειαστεί.
Προσοχή : δεν συνιστάτε να κάνετε μόνοι σας αυτά τα session αφού η θάλασσα χρειάζεται προσοχή και σεβασμό. Το κανάλι του Κορινθιακού - Πατραϊκού μπορεί να γίνει πολύ άγριο με κύματα πάνω από 3 μέτρα και ανέμους 9 BF+.., το βάθος του αγγίζει σε ορισμένα σημεία τα 800 μέτρα@@@! , έχει πολλά και δυνατά ρεύματα και ο αέρας εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους μπορεί να αλλάξει γρήγορα δίνοντας offshore καταστάσεις την στιγμή που είναι αναγκαίο να βγείτε στην στεριά.

Η έμπειρη ομάδα του kiteboardingschool αλλά και της Windtrips έχοντας κάνει πάνω από 100 downwind session στην περιοχή είναι σε θέση να σας ενημερώσει και να οργανώσει  τέτοια session με ασφάλεια.

Δεν φέρουμε καμιά ευθύνη στην περίπτωση που αποφασίσετε να πάτε μόνοι σας και ούτε θα καταστούμε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ατύχημα γίνει χωρίς την επίβλεψή μας.
Το φετινό καλοκαίρι μην χάσετε την ευκαιρία για αυτήν την μοναδική εμπειρία ενός Downwind session μαζί μας .

kiteboarding kitesurfing kite

Το φετινό καλοκαίρι μην χάσετε την ευκαίρια για αυτήν την μοναδική εμπειρία ενός Downwind session μαζί μας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας .

 

PHOTOS

SPECIAL OFFER

kitesurf Camps ,Πασχαλινό  kite camp , μαθηματα kitesurf , Δρέπανοsurf , Δρέπανο
Μαθήματα kitesurf - Cape Drepano kitesurf camp  Τα Πασχαλινά kite camp είναι πλέον θεσμός!...
kite surf Camps ,Πασχαλινό  kite camp , μαθηματα kite
Μαθήματα kiteboarding - Cape Drepano kitesurf camp  Συνεχίζοντας τα επιτυχημένα  kite...
Μαθήματα kiteboarding - kitesurf camp Συνεχίζοντας τα επιτυχημένα  kite camp τις περσινής...
kite camp - Καθαρή Δευτέρα 2016
Μαθήματα Kitesurfing 12,13,14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 / Kite Camp 2016 Συνεχίζοντας φέτος τα επιτυχημένα kite...
Μαθάματα kite , kitesurfing camp, greece , kiteboarding lessons , drepano, aigio
Μαθήματα Kiteboarding 1η ΜΑΙΟΥ 2015 / Kite Camp 2015 Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Πασχαλινού...