Λόγω νομικών κολλημάτων μετά την αναθεώρηση των Γενικών Κανονισμών Λιμένος το 2018 αναστέλλουμε την λειτουργία (ναυαγοσωστικών υπηρεσιών) μας μέχρι να επιλυθεί το θέμα. Όμως σας ενημερώνουμε πως ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου ΙΑΣΩΝ θα παρέχει σε ορισμένες ώρες και ημέρες, ένα σκάφος ασφαλείας για όλα τα μέλη και τους αθλητές του, αλλά και για όσους χρειάζονται τη βοήθειά του (μέλη ή μη) ΔΩΡΕΑΝ σύμφωνα με τον Ναυτικό Δίκαιο περί βοηθείας του συνανθρώπου σε κατάσταση ανάγκης στη θάλασσα.

Διασωστικές υπηρεσίες στην περιοχή του Δρέπανο

Διασωστικές υπηρεσίες

Το Δρέπανο είναι ένα από τα καλύτερα kite spots στην Ελλάδα όσο αφορά στην ποιότητα και συχνότητα του αέρα. Το σποτ αυτό χωρίζει μια μπάρα άμμου, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει μια on shore και off shore πλευρά να προπονηθείτε για κάθε κατεύθυνση αέρα. Στην περιοχή υπάρχει άλλοτε θερμικός αέρας και άλλοτε ισχυροί άνεμοι ανάλογα με την εποχή, χαμηλή και υψηλή παλίρροια και κάποιες φορές ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου (Ιούλιο και Αύγουστο) στο flat spot μπορεί να υπάρχει αυξημένη κίνηση, οπότε είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να απομακρυνθεί από το πλήθος και να ευχαριστηθεί αρκετή ώρα πάνω στο σανίδι του. Έτσι, προσφέρουμε τις ναυαγοσωστικές υπηρεσίες μας στην θαλάσσια περιοχή του Δρέπανου για kite surfers και windsurfers, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των μαθητών και πελατών μας.

Με Δυτική και Ανατολική κατεύθυνση αέρα, μπορείτε να απολαύσετε και να εξασκήσετε τις ικανότητές σας σε on shore και off shore συνθήκες. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, σύντομα θα σας προσεγγίσει σωστική λέμβος με το υψηλά εκπαιδευμένο προσωπικό μας για να σας βοηθήσει και να σας μεταφέρει στη στεριά με ασφάλεια. Λειτουργούμε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της καλοκαιρινής σεζόν αλλά και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα κατόπιν επικοινωνίας/κράτησης.

Η ομάδα μας διαθέτει δύο σωστικές λέμβους και πιστοποιημένο ναυαγοσώστη (από τις Ελληνικές Αρχές) που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Ποιους ενδιαφέρει:

  • Εάν δεν γνωρίζετε body drag upwind και δεν μπορείτε να ανακτήσετε τη σανίδα σας,συνιστούμε να παρακολουθήσετε μάθημα kite – δεν λαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια εξοπλισμού
  • Εάν παρασύρεσθε πρίμα γρήγορα ή εάν δεν έχετε καταφέρει ποτέ να πλεύσετε όρτσα, συνιστούμε να παρακολουθήσετε μάθημα kitesurf. Η σωστική λέμβος θα σας μεταφέρει στη στεριά εφόσον έχετε παρασυρθεί για πάνω από 800m από το σημείο εκκίνησης.

Ποιους δεν ενδιαφέρει:

Όροι χρήσης της υπηρεσίας:

– Απευθυνόμαστε σε έμπειρους/ανεξάρτητους αναβάτες που μπορούν να κατευθυνθούν upwind, downwind, body drag
– Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αέρας, κάνουμε επιστροφή του χρηματικού ποσού που αναλογεί στην ημέρα. Για τις ημέρες αυτές μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπέυθυνους και να επισκεφτείτε άλλο κοντινό spot με τη συνοδεία ενός kite guide, ή και άλλες δραστηριότητες με επιπλέον κόστος.
– Το πληρωθέν ποσό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση μη χρήσης της υπηρεσίας. Το πληρωθέν ποσό αντιστοιχεί στο χρόνο επίβλεψης κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.
– Σας ενημερώνουμε καθημερινά σύμφωνα με την πρόγνωση σχετικά με τον αέρα και με τις ώρες που θα βρίσκεται η σωστική λέμβος στην περιοχή.
– Η σωστική λέμβος θα βρίσκεται για τουλάχιστον 8 ώρες στην περιοχή καιρού επιτρέποντος.
– Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την απώλεια ή βλάβη εξοπλισμού(αετός, σχοινιά, σανίδα) κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας ή κατά τη διάρκεια του rescue.
– Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη εάν κάποιος αυθαίρετα κάνει downwinder( σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας κατόπιν συνεννόησης και κράτησης)
– Το κόστος της υπηρεσίας αντιστοιχεί στη διάσωση του εξοπλισμού. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο ο διασώστης μπορεί να απαιτήσει και το 50% του διασωθέντος εξοπλισμός kitesurf εφόσον τον επιστρέψει πίσω στη στεριά, οπότε το κόστος της υπηρεσίας μας είναι πολύ μικρό. Όσο αφορά στον αναβάτη, η διάσωση είναι δωρεάν (υποχρεωτικά σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία), εάν η σωστική λέμβος βρίσκεται στην περιοχή.

Scroll to Top
Scroll to Top

Διαβάστε τους όρους χρήσης και νομοθεσίας περί μαθημάτων/εκπαίδευσης Kitesurf.